Τι είναι το Μικρό Νέο Έτος (κινέζικα: Xiaonian) - Off έτος

- Feb 09, 2018-

Μικρό Νέο Έτος (κινέζικα: Xiaonian), συνήθως μια εβδομάδα πριν από το Σεληνιακό Νέο Έτος, πέφτει στις 1 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους. Είναι επίσης γνωστό ως το Φεστιβάλ του Θεού της Κουζίνας, η θεότητα που επιβλέπει τον ηθικό χαρακτήρα κάθε νοικοκυριού.


Εδώ είναι έξι πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το Μικρό Νέο Έτος, ένα άλλο σημάδι της έναρξης της άνοιξης.


1. Προσφέρετε θυσίες στην κουζίνα του Θεού

Σε μια από τις πιο διακεκριμένες παραδόσεις του Μικρού Νέου Έτους είναι η καύση μιας χάρτινης εικόνας του Θεού της κουζίνας, η αποστολή του πνεύματος του θεού στον Ουρανό για να αναφερθεί η συμπεριφορά της οικογένειας κατά το παρελθόν έτος. Ο Θεός της κουζίνας στη συνέχεια καλωσορίζεται πίσω στο σπίτι μέσα από την επικόλληση μιας νέας εικόνας του χαρτιού του δίπλα στη σόμπα. Από αυτό το πλεονέκτημα, ο Θεός Κουζίνας θα επιβλέπει και θα προστατεύει το νοικοκυριό για ένα ακόμη έτος.

1.jpg


Οι περισσότερες από τις προσφορές είναι γλυκά ποικιλίας. Θεωρείται ότι αυτό θα σφραγίσει το στόμα του Θεού της κουζίνας και θα τον ενθαρρύνει να λέει μόνο καλά τα πράγματα για την οικογένεια όταν ανεβαίνει στον ουρανό για να κάνει την έκθεσή του.


2. Ο καθαρισμός του σπιτιού

Μεταξύ του Φεστιβάλ Laba, την όγδοη ημέρα του τελευταίου σεληνιακού μήνα, και της Πρωτοχρονιάς, την εικοστή τρίτη μέρα, οι οικογένειες σε ολόκληρη την Κίνα αναλαμβάνουν έναν εξονυχιστικό καθαρισμό σπιτιών, σκουπίζοντας τα παλιά κατά την προετοιμασία για το νέο έτος

Σύμφωνα με τις κινεζικές λαϊκές πεποιθήσεις, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα του έτους τα φαντάσματα και οι θεότητες πρέπει να επιλέξουν είτε να επιστρέψουν στον Ουρανό είτε να παραμείνουν στη Γη. Πιστεύεται ότι για να εξασφαλιστεί η έγκαιρη αναχώρηση των φαντασμάτων και των θεοτήτων, οι άνθρωποι πρέπει να καθαρίζουν καλά τόσο τα πρόσωπα τους όσο και τις κατοικίες τους, μέχρι τα τελευταία συρτάρια και ντουλάπια.


3. Τρώτε καραμέλα Guandong

Η καραμέλα Guandong, μια κολλώδης απόλαυση που προέρχεται από το γλουτιανό κεχρί και το σπορόφυτο σιτάρι, είναι ένα παραδοσιακό σνακ που οι Κινέζοι τρώνε στο Φεστιβάλ του Θεού της Κουζίνας.

3.jpg

4. Επικόλληση χαρτιών σε παράθυρα

Στο Μικρό Νέο Έτος, αφαιρούνται τα παλιά ζευγάρια και τα τεμάχια χαρτιού από το προηγούμενο Φεστιβάλ της Άνοιξης και τοποθετούνται νέα διακοσμητικά παράθυρα, αφίσες του νέου έτους και ευοίωνες διακοσμήσεις.

2.jpg

5. Μπάνιο και κομμένα μαλλιά

Όπως λέει η παλιά κινεζική παροιμία, είτε είναι πλούσιοι είτε φτωχοί, οι άνθρωποι συχνά έχουν κούρεμα πριν από το εαρινό φεστιβάλ. Η δραστηριότητα του μασάζ και του κούρεματος λαμβάνεται συχνά στο Μικρό Νέο Έτος.


6. Προετοιμασίες για το Φεστιβάλ της Άνοιξης

Οι άνθρωποι αρχίζουν να αποθηκεύουν τις απαραίτητες διατάξεις για το Εαρινό Φεστιβάλ από το Μικρό Νέο Έτος. Όλα τα απαραίτητα για να κάνουν προσφορές στους προγόνους, να διασκεδάσουν τους επισκέπτες και να τροφοδοτήσουν την οικογένεια για τις μεγάλες διακοπές πρέπει να αγοραστούν εκ των προτέρων.