Τι είναι το κινεζικό φεστιβάλ Πρωτοχρονιάς-Άνοιξης

- Feb 26, 2018-

Το κινεζικό νέο έτος ή το «Φεστιβάλ της Άνοιξης» είναι το πιο σημαντικό φεστιβάλ και διακοπές της Κίνας. Το επόμενο CNY πέφτει την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, αρχίζοντας από το έτος του σκύλου.

CNY γιορτάζεται από ένα τέταρτο του κόσμου! Το Φεστιβάλ της Άνοιξης είναι μια σημαντική διακοπή στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν και σε πολλές από τις γειτονικές χώρες της Κίνας όπως η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα. Και γιορτάζεται στις πολυάριθμες πόλεις της Κίνας

Όταν είναι και Animal Signs - το 2018 είναι ένα έτος του σκύλου.

Η ημερομηνία του CNY αποφασίζεται από το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο και αλλάζει κάθε χρόνο, αλλά είναι πάντοτε την περίοδο από 21 Ιανουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου .

Είναι παραδοσιακά γιορτάζεται για 16 ημέρες, από την παραμονή στο φεστιβάλ Lantern (2 Μαρτίου 2018). Οι επερχόμενες αργίες του 7ου Φεστιβάλ Εαρινό Φεστιβάλ θα είναι 15-21 Φεβρουαρίου 2018. Δείτε περισσότερα για τις ημερομηνίες κινεζικής Πρωτοχρονιάς .

Κάθε κινεζική χρονιά συνδέεται με ένα ζωικό σύμβολο σύμφωνα με τον κινεζικό ζωδιακό σύμβολο. Οι Κινέζοι πιστεύουν παραδοσιακά ότι τα χρόνια ξεκινούν και τελειώνουν το Κινεζικό Νέο Έτος, παρά την 1η Ιανουαρίου. Το 2018 είναι ένα έτος του Σκύλου .

Δημοτικότητα της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς

Το Κινέζικο Νέο Έτος Γκαλά αποτελεί μέρος των παραδοσιακών δραστηριοτήτων για τους Κινέζους. Τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται και κάθονται γύρω από τη θερμάστρα, κουβεντιάζοντας ενώ παρακολουθούν την τηλεοπτική εκπομπή και περιμένουν την ερχόμενη μέρα της νύχτας, τρώνε και πίνουν αργά τη νύχτα, όταν παλιό έτος απορρίπτεται και το νέο έτος είναι ευπρόσδεκτο in.sometimes παραμονή μέχρι όλη τη νύχτα κουβεντιάζοντας με τα μέλη της οικογένειας, και πηγαίνετε για ύπνο όταν σας παρακαλώ.

Δείπνο Συνάντησης

Το δείπνο της Πρωτοχρονιάς καλείται «δείπνο συνάντησης» και πιστεύεται ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της χρονιάς. Μεγάλες οικογένειες αρκετών γενεών κάθονται γύρω από στρογγυλά τραπέζια και απολαμβάνουν το φαγητό και το χρόνο μαζί. Πιάτα με τυχερά νοήματα πρέπει να συμπεριληφθούν στο δείπνο, όπως τα ψάρια, τα ζυμαρικά και τα ρολά της άνοιξης. Ορισμένοι Κινέζοι λατρεύουν τους προγόνους τους πριν από το δείπνο της επανένταξης, για να δείξουν ότι βάζουν τους προγόνους τους πρώτα.

Πυροτεχνήματα και πυροτεχνήματα στα μεσάνυχτα

Είναι από καιρό μια κινεζική παράδοση για να ξεκλειδώσετε τις κροτίδες από το πρώτο λεπτό του νέου τους έτους. Τα πυροτεχνήματα προστίθενται ολοένα και περισσότερο στην κακοφωνία. Από δημόσιες εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις έως εκατομμύρια ιδιωτικές γιορτές στις αγροτικές περιοχές της Κίνας, η δημιουργία πυροτεχνημάτων και πυροτεχνημάτων είναι μια απαραίτητη γιορτή

Δώρα Νέου Έτους και Κόκκινα Φάκελα

Όπως και τα Χριστούγεννα σε άλλες χώρες, οι άνθρωποι ανταλλάσσουν δώρα κατά τη διάρκεια του εαρινού φεστιβάλ. Σε αγροτικές περιοχές και για ηλικιωμένους, το δώρο της νέας χρονιάς που παραδίδει την παράδοση εξακολουθεί να είναι ισχυρό, αλλά όλο και πιο νέοι άνθρωποι προτιμούν να λαμβάνουν μόνο κόκκινους φακέλους (με το χέρι ή ηλεκτρονικά). Τα πιο κοινά δώρα Πρωτοχρονιάς είναι κόκκινοι φάκελοι. Οι κόκκινοι φάκελοι έχουν χρήματα και πιστεύεται ότι φέρνουν καλή τύχη επειδή είναι κόκκινα. Δίδονται σε παιδιά και συνταξιούχους. Συνήθως μόνο οι εργοδότες δίνουν κόκκινους φακέλους στους ενήλικες που εργάζονται.