Το Φεστιβάλ Δράκος Σκάφος

- Jun 13, 2018-

dragon-boat-festival.jpg

Το Dragon Boat Festival του 2018 πέφτει στις 18 Ιουνίου. Οι διακοπές στην Κίνα ξεκινούν από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου 2018. Καλώς ήλθατε στην Κίνα και εξερευνούμε τα παραδοσιακά λαϊκά έθιμα αυτού του ενδιαφέροντος φεστιβάλ!


Εισαγωγή στο Φεστιβάλ Δράκου του Δράκου που πέφτει την 5η ημέρα του 5ου μήνα σύμφωνα με το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο, το Φεστιβάλ Δράκος Σκάφος είναι ένα εξαιρετικής σημασίας. έχει πραγματοποιηθεί ετησίως για περισσότερα από 2.000 χρόνια και είναι αξιοσημείωτη για την εκπαιδευτική του επιρροή. το φεστιβάλ μνημονεύει τον πατριωτικό ποιητή qu yuan (340-278 π.Χ.) και επίσης λειτουργεί ως ευκαιρία για τους κινέζους να χτίσουν το σώμα τους και να διαλύσουν τις ασθένειες. πολλοί θρύλοι κυκλοφορούν γύρω από το φεστιβάλ, αλλά ο πιο δημοφιλής είναι ο θρύλος του γιουάν.

赛龙舟.jpg

Υπόμνημα του Qu Yuan

Ως υπουργός στην πολιτεία Τσου - ένα από τα επτά αντιμαχόμενα κράτη πριν από τον Τσιν (221bc - 206bc) στην πρώτη δυναστεία της Κίνας Feudal - ο Qu Yuan υποστήριξε την απόφαση να πολεμήσει ενάντια στην ισχυρή κατάσταση του Τσιν (ένα από τα επτά κράτη κατά τη διάρκεια της μάχης (476 π.Χ. - 221 π.Χ.) μαζί με την κατάσταση του Qi (ibid). Ωστόσο, τον περιφρονούσε ο αριστοκράτης Zi Lan και στη συνέχεια εξορίστηκε από τον βασιλιά. Για να δείξει την αγάπη και το πάθος του για τη χώρα του, έγραψε πολλά διαχρονικά ποιήματα όπως ο Λι Σάο (ο θρήνος), ο Tian Wen (ερωτήσεις στον παράδεισο) και ο Jiu Ge (εννέα τραγούδια) και ως εκ τούτου θεωρείται διάσημος ποιητής στην ιστορία της Κίνας. το 278 π.Χ., αφού ολοκλήρωσε το τελευταίο αριστούργημά του - huai sha (αγκαλιάζοντας την άμμο), πνίγηκε στον ποταμό αντί να δει τη χώρα του να καταλαμβάνεται και να κατακτάται από την πολιτεία Τσιν. κατά την ακρόαση του θανάτου του Qu Yuan, όλοι οι γύρω ντόπιοι βρίσκονταν σε μεγάλη δυστυχία. οι ψαράδες έψαξαν για το σώμα του με την πλεύση των σκαφών τους κάτω από τον ποταμό και άλλοι έριξαν τρόφιμα όπως τα αυγά και τα τρόφιμα όπως το ZongZi στον ποταμό για να προσελκύσουν ψάρια και άλλα ζώα από την καταστροφή του σώματος του Qu Yuan. αργότερα, πολλοί άνθρωποι μίλησαν για αυτές τις πράξεις για να δείξουν το σεβασμό τους για αυτόν τον μεγάλο πατριωτικό ποιητή και αυτή η πρακτική συνεχίζεται σήμερα.

timg_副本.jpgΕπειδή ο Qu Yuan πέθανε την πέμπτη ημέρα του πέμπτου σεληνιακού μήνα, οι άνθρωποι αποφάσισαν να τον τιμά την ημέρα εκείνη την ημέρα. Το Dragon Boat Racing και η κατανάλωση Zongzi έχουν γίνει τα κεντρικά έθιμα του φεστιβάλ. για δύο χιλιάδες χρόνια, το πατριωτικό πνεύμα του Qu Yuan έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους και παραμένει σεβαστό από τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

τα έθιμα και τα παραδοσιακά έθιμα και οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται την καθορισμένη ημέρα από τον κινεζικό λαό και ακόμη και από κάποιους ανθρώπους στις γειτονικές χώρες της Κίνας. μεταξύ αυτών των τελωνείων είναι αγωνιστικά Dragon Boat, τρώγοντας Zongzi, φορώντας ένα σακουλάκι αρώματος, συνδέοντας πεντάχρωμο νήμα μεταξιού και κρεμασμένα φύλλα σκαθάρι και καλαμώνες.

Dragon Boat Racing: Τα σκάφη Dragon ονομάζονται έτσι επειδή το πρύμνη και η πρύμνη του σκάφους είναι σε σχήμα παραδοσιακού κινέζικου δράκου. μια ομάδα ανθρώπων δουλεύει τα κουπιά σε μια προσπάθεια να φτάσει στον προορισμό πριν από τις άλλες ομάδες. ένα μέλος της ομάδας κάθεται μπροστά από το σκάφος χτυπάει ένα τύμπανο για να διατηρήσει το ηθικό και να εξασφαλίσει ότι οι κωπηλάτες κρατούν στο χρόνο μεταξύ τους. ο θρύλος θεωρεί ότι ο αγώνας προέρχεται από την ιδέα των ανθρώπων που έτρεξαν τα σκάφη τους για να σώσουν τον Qu Yuan αφού πνίγηκε στον ποταμό. λέγεται ότι η νικήτρια ομάδα θα φέρει συγκομιδή και ευτυχισμένη ζωή στους ανθρώπους του χωριού τους. τώρα, μερικές από τις εθνοτικές μειονότητες στην Κίνα κρατούν επίσης αγώνες βάρκα δράκων όπως miao, και dai. η Ιαπωνία, το Βιετνάμ και η Βρετανία το θεωρούν επίσης σημαντικό παιχνίδι. κατά το έτος 1980, απαριθμούνται στο κρατικό πρόγραμμα αθλητικών αγώνων που διεξάγεται κάθε χρόνο.

τρώγοντας Zongzi (κολλώδες ρύζι σε σχήμα πυραμίδας τυλιγμένο σε φύλλα καλάμι ή μπαμπού): τα περισσότερα κινεζικά φεστιβάλ περιλαμβάνουν την κατανάλωση συγκεκριμένου φαγητού μεταξύ των εθίμων τους και το Φεστιβάλ Δράκος Σκάφος δεν αποτελεί εξαίρεση. Το Zongzi είναι το ειδικό φαγητό εδώ. φτιαγμένο με κολλώδες ρύζι, έχει διαφορετικά σχήματα και διάφορα σφραγίσματα. στο βόρειο τμήμα της Κίνας, οι άνθρωποι προτιμούν το τζιτζιφιές ως γέμιση, ενώ η νότια ζαχαρωμένη πάστα φασολιών, νωπό κρέας ή κρόκος αυγού. πολλές οικογένειες κάνουν τον Ζονγκζί μόνοι του. κατά την παρασκευή του, το μούσκεμα του ρυτιδωτού ρυζιού, το πλύσιμο των φύλλων του καλάμι ή του μπαμπού και το περιτύλιγμα του Zongzi με τα φύλλα είναι τα πιο σημαντικά μέρη. σήμερα, αυτό το έθιμο κυριαρχεί στην Κίνα και σε άλλες χώρες.

Zongzi - παραδοσιακό φαγητό του φεστιβάλ βάρκα του δράκου που φορά ένα σακουλάκι αρώματος και δεσμεύει πεντάχρωμο νήμα μεταξιού: σύμφωνα με τη λαογραφία, η φθορά της θήκης για το άρωμα προστατεύει τα παιδιά από το κακό. έτσι και σήμερα, τα παιδιά διακοσμούν τα ρούχα τους με διαφορετικά αρωματικά σακουλάκια. είναι ένα είδος μικρής σακκούλας κατασκευασμένο από το πολύχρωμο μεταξωτό ύφασμα που φέρει πεντάχρωμο νήμα μεταξιού. ένα άλλο έθιμο είναι να δέσετε πεντάχρωμο μεταξωτό πέλμα στους καρπούς του παιδιού, τους αστραγάλους και γύρω από το λαιμό τους. το πεντάχρωμο νήμα έχει ιδιαίτερη σημασία στην Κίνα, καθώς θεωρείται ότι περιέχει μαγικές και θεραπευτικές ιδιότητες. τα παιδιά δεν επιτρέπεται να μιλούν, ενώ οι γονείς τους συνδέουν το νήμα με πέντε χρώματα γι 'αυτούς, ούτε τους επιτρέπεται να το αφαιρέσουν μέχρι την καθορισμένη ώρα. μόνο μετά την πρώτη καλοκαιρινή βροχή μπορούν τα παιδιά να ρίξουν το νήμα στο ποτάμι. αυτό πιστεύεται ότι προστατεύει τα παιδιά από πανώλη και ασθένειες.

κρεμασμένα φύλλα και καλαμών, το φεστιβάλ πραγματοποιείται το καλοκαίρι, όταν μπορούν να επικρατήσουν όλα τα είδη ασθενειών, οπότε οι άνθρωποι καθαρίζουν τα σπίτια τους και βάζουν τα φύλλα και το καμουράκι στην κορυφή των θυρών για να αποθαρρύνουν τις ασθένειες. λέγεται ότι το στέλεχος και τα φύλλα των φυτών αυτών εκλύουν ένα ειδικό άρωμα που μπορεί να διαλύσει τα κουνούπια, πετά και να καθαρίσει τον αέρα, γι 'αυτό το έθιμο είναι ένα κατανοητά δημοφιλές.